Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εστιατόριο του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης

Η Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΔΙΕΚ) Κοζάνης, η εκπαιδεύτρια Ευδοκία Βασιλειάδου, το τμήμα της Ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF), B΄ εξάμηνο, στα πλαίσια του μαθήματος «Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου», στις 01-04-2024 φιλοξενήθηκαν στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης (πρώην Α.Τ.Ε.Ι. Κοζάνης), της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ» η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον κλάδο της μαζικής εστίασης.

Εκεί μας πρόσφεραν ένα πλήρες μενού το οποίο περιελάμβανε κοτόπουλο με ρύζι και σάλτσα, διάφορες σαλάτες όπως πικάντικη, κουνουπίδι, τυρί φέτα, κοτόσουπα ή σπανακόρυζο και ρεβανί.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές μας έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία και την οργάνωση των χώρων ενός εστιατορίου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της αποθήκευσης των προϊόντων, της παραλαβής των πρώτων υλών, τους διάφορους εξοπλισμούς, την λάντζα, τις συσκευές μαγειρέματος, τους φούρνους, τα ψυγεία τους καταψύκτες κ.α.

Η μάθηση είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να λάβει χώρα σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα εντός αλλά και εκτός της τάξης.  Για αυτές τις ευκαιρίες-εμπειρίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την εταιρία «ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ», τον κο Σπύρο Σιδέρη, Προϊστάμενο της Δ/νσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την κα Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου, υπεύθυνη του εστιατορίου αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...