-Αντί των εξετάσεων προόδου οι καταρτιζόμενοι θα εκπονήσουν γραπτή εργασία.
-Τα θέματα των εργασιών θα αναρτηθούν από τους Εκπαιδευτές/τριες στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Open eClass:
έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
-οι εργασίες θα παραδοθούν από τους καταρτιζόμενους στους εκπαιδευτές από 7 έως 11 Δεκεμβρίου 2020 και
η αξιολόγηση και βαθμολόγησή τους από τους εκπαιδευτές θα έχει ολοκληρωθεί:
μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2020

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην καρδιά της Ευρώπης Κώστας Δαβάνης, μίλησε από το Στρασβούργο στους σπουδαστές του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ στο πλαίσιο του μαθήματος “Διεθνής Δημοσιογραφία” ( Γ΄ εξάμηνο) που διδάσκει ο εκπαιδευτής – δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης. Ο κ. Δαβάνης μίλησε για τον ρόλο του ανταποκριτή, τις δυσκολίες και απαιτήσεις του επαγγέλματος και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ανταποκριτής και με προθυμία συζήτησε με τους εκπαιδευόμενους και έλυσε απορίες τους. Τον ευχαριστούμε θερμά για την…ανταπόκρισή του.

Ποιο είναι το πρόγραμμα των μαθημάτων;

Το πρόγραμμα θα είναι αυτό που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα στις 10/11. Για μεμονωμένες αλλαγές θα παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του μαθήματος.

Πόσο διαρκεί το μάθημα;

Το μάθημα διαρκεί ακριβώς όπως αναφέρει το πρόγραμμα.

Πού βρίσκω τη διεύθυνση για να παρακολουθήσω το μάθημα;

Η διεύθυνση θα βρίσκεται πάντα στο eclass στις ανακοινώσεις κάθε μαθήματος. Θα παραμένει πάντα η ίδια, άλλα πάντα θα ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις όπου ο καθηγητής σας θα αναρτά πάντα μια μέρα πριν το μάθημα.

Θα πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό για το Webex;

Όχι. Επιλέγοντας τον σύνδεσμο ή αντιγράφοντας τον σύνδεσμο στο φυλλομετρητή (browser), θα μας ζητηθεί να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα για μία και μόνο φορά το πρόγραμμα Webex στον υπολογιστή μας. Από τη δεύτερη φορά θα πατάμε μόνο στο σύνδεσμο και θα μας βάζει στην τηλεδιάσκεψη αφού επιλέξουμε το πρόγραμμα Webex.

Το Webex λειτουργεί και σε κινητά τηλέφωνα;

Ναι, αρκεί να το εγκαταστήσετε από το Play Store

Ο καθηγητής μου χρησιμοποιεί άλλη πλατφόρμα πχ Zoom είτε δεν έχει επιλέξει την σύγχρονη.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του εκπαιδευτή σας. Η επικοινωνία σας όμως θα πρέπει να γίνεται μέσα από την πλατφόρμα eclass.

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω σύγχρονα. Τι πρέπει να κάνω;

    Στην περίπτωση που σπουδαστές αδυνατούν να κάνουν χρήση της σύγχρονης.

Είναι απολύτως απαραίτητο να τους ανατιθέται εργασία κάθε φορά την ημέρα του μαθήματος εργασία ή άσκηση, πάντα μέσα από την πλατφόρμα του eclass σύμφωνα με τη διδακτέα ύλη και να απαντάται η εργασία ή η άσκηση μέχρι μία μέρα πριν το επόμενο μάθημα. Μόνο τότε θα σημειώνεται με Χ η παρουσία τους για την ημέρα που έγινε το μάθημα.

Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτής έχει επιλέξει την ασύγχρονη θα πρέπει την ημέρα και ώρα του μαθήματος, να ανεβάζει σημειώσεις είτε παρουσίαση του μαθήματος και να αναθέτει εργασίες ή ασκήσεις στους σπουδαστές.

Υπάρχουν υποχρεωτικές παρουσίες στη σύγχρονη και στην ασύγχρονη;

Ναι και θα λαμβάνονται την ώρα του μαθήματος στη σύγχρονη. Στην ασύγχρονη μόνο με την κατάθεση εργασίας.

Κατόπιν της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της Δια Βίου Μάθησης, «ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης». 

Η εξυπηρέτηση κοινού θα γίνεται μόνο

 1. Ηλεκτρονικά στο email: iekkozanis@sch.gr στέλνοντας το ερώτημα-αίτημά σας με τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα κλπ) και σκαναρισμένη την αστυνομική σας ταυτότητα ή
 2. τηλεφωνικά κατά τις ώρες 14.00-17.00 στο τηλ. 2461021739, 2461023816

Σε περίπτωση που είναι απόλυτη ανάγκη να προσέλθετε στο ΙΕΚ, για υποθέσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά, θα πρέπει να προηγηθεί γραπτή ή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΔΙΕΚ.

Ανακοινώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα για 10.805 υποψηφίους που εξετάστηκαν σε 184 ειδικότητες του Θεωρητικού και 180 ειδικότητες Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020. (Σημειώνεται ότι δεν ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα του Πρακτικού Μέρους της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».)

Για πρώτη φορά, η διόρθωση του συνόλου των γραπτών δοκιμίων ολοκληρώθηκε εντός μόλις ενός μήνα από την ημέρα που αυτά εστάλησαν στο Βαθμολογικό Κέντρο από τα εξεταστικά κέντρα όλων των Περιφερειών της χώρας. 

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους υποψηφίους, προχωρήσαμε αμέσως στη διόρθωση των γραπτών, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς περιόδου, ειδικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας Covid – 19 και λιγοστών διαθέσιμων πόρων, προτάσσοντας την ανάγκη όλων των υποψηφίων να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά εργασίας.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://pistop.eoppep.gr/eop_c0040.php

Στους επιτυχόντες χορηγείται «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», στην οποία αναγράφεται η βαθμολογία του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων.

 • Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5»
 • Για τους αποφοίτους Σ.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3».

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των υποψηφίων και την ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας, η Βεβαίωση Πιστοποίησης χορηγείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου: http://pistop.eoppep.gr/eop_c0059.php και θα είναι διαθέσιμη από την προσεχή εβδομάδα.

Για την έκδοση  και χορήγηση στους επιτυχόντες των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 και των Πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3  θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε καλή σταδιοδρομία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ιωάννα Λυτρίβη

Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 2/11

Σε περίπτωση που υποψήφιος καταρτιζόμενος διαθέτει πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2, απαλλάσσεται από τα αντίστοιχου επιπέδου σχετικά μαθήματα, εκτός αν άλλως ορίζεται από τον Οδηγό Σπουδών. Ο υποψήφιος καταρτιζόμενος δεν απαλλάσσεται από την ειδική ορολογία σε ξένη γλώσσα, με εξαίρεση τα αναφερόμενα στην επόμενη παράγραφο.

Σύμφωνα με σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, η λειτουργία των ΙΕΚ, για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, πραγματοποιείται διά ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55339 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3780/8-9-2020), Κεφάλαιο Β΄ – Εκπαιδευτικές Δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, που αφορά στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ωστόσο, στις ακόλουθες περιπτώσεις, οι ανάγκες κατάρτισης θα καλύπτονται με εξ αποστάσεως ασύγχρονη ή σύγχρονη κατάρτιση. Ειδικότερα:

 • Καταρτιζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, μετά από
  ιατρική γνωμάτευση η οποία κατατίθεται στο ΙΕΚ.
 • Καταρτιζόμενοι που συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19.
 • Εκπαιδευτές οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, μετά από
  ιατρική γνωμάτευση η οποία κατατίθεται στο ΙΕΚ.
 • Εκπαιδευτές που συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19.
 • Καταρτιζόμενοι που νοσούν από κορωνοϊό COVID 19.
 • Εκπαιδευτές που νοσούν από κορωνοϊό COVID 19.

Στην περίπτωση προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης της λειτουργίας του ΙΕΚ παρέχεται σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση για όσο χρονικό διάστημα το ΙΕΚ παραμένει σε αυτό το καθεστώς.

Όσον αφορά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση, αυτή θα πραγματοποιείται τις ημέρες και τις ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος και οι παρουσίες των καταρτιζομένων θα πιστοποιούνται από τους εκπαιδευτές των τμημάτων.

Σε ότι αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα, αυτά θα υλοποιούνται διά ζώσης, κανονικά, με τήρηση των απαραίτητων κανόνων και οδηγιών προστασίας.

Σε περίπτωση που αιτιολογημένα η διά ζώσης κατάρτιση δεν είναι εφικτή, τα εργαστηριακά μαθήματα είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν με προσομοίωση εργαστηρίου, αξιοποιώντας κάθε δυνατή τεχνολογία. Επίσης, είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται με σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορη μέθοδο διδασκαλίας που εξυπηρετεί το κάθε εργαστηριακό μάθημα.

Δείτε συνημμένα τις αναλυτικές οδηγίες.

Συνημμένα αρχεία