Οι εκπαιδευτές έως τις 29 Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρώσει την ύλη και να δώσουν εργασίες στους σπουδαστές αντί τελικών γραπτών εξετάσεων. Από 1 έως 5 Φεβρουαρίου να έχουν διορθωθεί οι εργασίες και έως τις 9 Φεβρουαρίου το αργότερο να έχουν παραδώσει βαθμολογίες.

Αφήνοντας πίσω μας την εορταστική περίοδο που ολοκληρώθηκε με μέτρα προστασίας για την αναστολή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, την Πέμπτη 7 Ιανουάριου 2021 το ΔΙΕΚ Κοζάνης επαναλειτουργεί σε απογευματινό ωράριο. Η εξυπηρέτηση στο χώρο του ΙΕΚ θα γίνεται καθημερινά 13:30-17:00, μόνο με ραντεβού.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα στο ΔΙΕΚ Κοζάνης, θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ήδη ισχύει, από την Πέμπτη 7 Ιανουάριου 2021 με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως διεξάγονταν και πριν τη διακοπή τους για τις γιορτές.

Σχεδόν σε τέσσερις εβδομάδες, ολοκληρώνεται αυτό το ομολογουμένως δύσκολο χειμερινό εξάμηνο 2020Β. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων, παραμένει σε αναστολή και αναμένουμε σχετικές οδηγίες για την ημερομηνία επανέναρξης.

Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους για τις νεότερες οδηγίες του Υπουργείου και για τυχόν αλλαγές στον τρόπο που θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των μαθημάτων και η πρακτική άσκηση.

Σας καλωσορίζουμε, έστω και ηλεκτρονικά, ελπίζοντας ότι σύντομα θα καταφέρουμε να επανέλθουμε όλοι μαζί υγιείς και χωρίς αυστηρούς περιορισμούς, ώστε να συνεχιστεί η κατάρτιση στους χώρους του ΔΙΕΚ.

Ευχές και αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά.

Ενεργοποιήθηκε, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ένταξη νέων μελών στο Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης ΔΙΕΚ καθώς και η δυνατότητα επικαιροποίησης ή διόρθωσης του Μητρώου για τα ήδη ενταγμένα μέλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ.:

Α. Καλούνται νέοι υποψήφιοι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ένταξης/εγγραφής στο Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ., στην ιστοσελίδα: https://mitrooiek.minedu.gov.gr στην οποία θα επισυνάψουν όλα τα δικαιολογητικά τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Κ1/104717/10-08-2020 (Β’ 3393) Υπουργική Απόφαση και στην παρούσα πρόσκληση.

Β. Καλούνται επίσης, τα ήδη ενταγμένα μέλη του Μητρώου να επικαιροποιήσουν/διορθώσουν/τροποποιήσουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Κ1/104717/10-08-2020 (Β’ 3393) Υπουργική Απόφαση και στην παρούσα πρόσκληση.

Γ. Όλα τα μέλη του Μητρώου, υποχρεωτικά, πρέπει να αντιστοιχίσουν κάθε επαγγελματική τους εμπειρία στον αντίστοιχο τίτλο σπουδών τους με βάση τον οποίο αυτή έχει αποκτηθεί.

Η περίοδος λειτουργίας του Μητρώου, ορίζεται από 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 έως και 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ.

http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/1655/%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%9F%CE%A5%20%CE%94%CE%99%CE%95%CE%9A_.pdf

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την υπ. αριθ. πρωτ. 12124/18-11-2020 (Πράξη 53/12-11-2020) Απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίθηκε η παράταση της ημερομηνίας λήξης: α. της Δ’ Πρόσκλησης για υποβολή αίτησης συμμετοχής Εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ./Εκπαιδευτών/ριών Δ.Ι.Ε.Κ στο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας και β. της Πρόσκλησης Επικαιροποίησης στοιχείων του μητρώου επιμορφωτών/ριών, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του ΠΕ.1.2. Δημιουργία μητρώου επιμορφωτών – Επιλογή επιμορφωτών» του Υποέργου 1: Υποστηρικτικές ενέργειες για την υλοποίηση της επιμόρφωσης», στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5008057, έως και τη Δευτέρα 30/11/2020 και ώρα 00:00.

http://www.iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/paratasis-tis-imerominias-liksis-a-tis-d-prosklisis-gia-ypovoli-aitisis-symmetoxis-ekpaideftikon-epa-l-ekpaidefton-rion-d-i-e-k-sto-programma-epimorfosis-se-themata-mathiteias-kai-v-tis-prosklisis-epikairopoiisis-stoixeion-tou-mitroou-epimorfoton-rion

Οι βεβαιώσεις διδακτικών ωρών των εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης των Δ.ΙΕΚ εκδίδονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέα πρόσληψης και καταβολής της ωριαίας αντιμισθίας τους  με τη λήξη του εξαμήνου και σύμφωνα με τη σύμβαση του κάθε εκπαιδευτή. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

-Αντί των εξετάσεων προόδου οι καταρτιζόμενοι θα εκπονήσουν γραπτή εργασία.
-Τα θέματα των εργασιών θα αναρτηθούν από τους Εκπαιδευτές/τριες στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Open eClass:
έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
-οι εργασίες θα παραδοθούν από τους καταρτιζόμενους στους εκπαιδευτές από 7 έως 11 Δεκεμβρίου 2020 και
η αξιολόγηση και βαθμολόγησή τους από τους εκπαιδευτές θα έχει ολοκληρωθεί:
μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2020

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην καρδιά της Ευρώπης Κώστας Δαβάνης, μίλησε από το Στρασβούργο στους σπουδαστές του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ στο πλαίσιο του μαθήματος “Διεθνής Δημοσιογραφία” ( Γ΄ εξάμηνο) που διδάσκει ο εκπαιδευτής – δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης. Ο κ. Δαβάνης μίλησε για τον ρόλο του ανταποκριτή, τις δυσκολίες και απαιτήσεις του επαγγέλματος και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ανταποκριτής και με προθυμία συζήτησε με τους εκπαιδευόμενους και έλυσε απορίες τους. Τον ευχαριστούμε θερμά για την…ανταπόκρισή του.