«Κυρία Υπουργέ, έκπληξη ήταν η επίσκεψή σας στο Δ.Ι.Ε.Κ και ειδικά στο εργαστήριό μας. Πρώτη φορά νιώθω ότι μου δίνουν σημασία!»

Ο τίτλος είναι τα λόγια ενός εκπαιδευτή του Δ.Ι.Ε.Κ Κοζάνης και εκπαιδευτικού που πολλά χρόνια υπηρετεί την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

 Πράγματι  με την επίσκεψη της κ.Κεραμέως Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Δ.Ι.Ε.Κ μας,  τις ανταλλαγές απόψεων και προβληματισμών που έγιναν με  τους σπουδαστές μας ,τις βελτιώσεις που ήδη έχουν γίνει  και τις εξαγγελίες της, αναγνωρίζεται ότι  η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Η επένδυση σ’αυτήν έχει ζωτική σημασία τόσο για τη θέση της χώρας μας στην οικονομία της γνώσης όσο και για να εξασφαλιστεί ότι η εμφάνιση  της νέας αυτής οικονομίας δεν θα επιτείνει τα υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα της ανεργίας του κοινωνικού αποκλεισμού και της ένδειας.

Η χρηματοδότηση στις δομές μας που έχει εξαγγείλει η κ.Υπουργός αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα των παραγόντων  που θα συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμισή τους..        

 Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται σε μια περίοδο που πολλά προβλήματα απασχολούν όλο τον κόσμο, τη χώρα μας αλλά ειδικά την Δυτική Μακεδονία που προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει διανύοντας το μεταβατικό στάδιο της απολιγνιτοποίησης.

Το  Θεματικό Δ.Ι.Ε.Κ, που προβλέπεται να λειτουργήσει στην περιοχή μας  είναι  ένα άλλο σημαντικό βήμα εφαρμογής του Νόμου για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (ν. 4763/2020) και υλοποιείται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Θα στοχεύει στην υποστήριξη μίας ολιστικής εφαρμογής και λειτουργίας ειδικοτήτων, στην ενέργεια. Το Δ.Ι.Ε.Κ Κοζάνης ήδη, από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, έχει καταθέσει πρόταση με πλήρη ανάλυση και τεκμηρίωση, για τη δημιουργία τριών νέων ειδικοτήτων.

1.Τεχνικός Ενεργειακής Αναβάθμισης Εγκαταστάσεων

2.Τεχνικός Συστημάτων Ηλεκτροκίνησης

3.Τεχνικός Διαχείρισης Αποβλήτων και Κυκλικής Οικονομίας.

Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη κ. Υπουργέ αποτελεί ένα καλό βήμα για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που τόσα χρόνια μένουν άλυτα στα Δ.Ι.Ε.Κ και θέλω να εκφράσω την πεποίθησή μου  πως όλες οι εξαγγελίες σας θα γίνουν έργο.

Τέλος οι θετικές αναγνωρίσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε χρήσιμοι και ευχαριστημένοι και γενικά μας αναπτερώνουν το ηθικό. Οι αρνητικές αναγνωρίσεις προκαλούν στεναχώρια, αλλά το χειρότερο είναι η αδιαφορία, η έλλειψη αναγνωρίσεων, είτε θετικών  είτε αρνητικών.

Κυρία Υπουργέ, σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να νιώσουμε σημαντικοί!

Η Διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ Κοζάνης

Ρουσιάδου Στέλλα

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...